Etiketter
- A piece of cake (7)
- Boktips (9)
- Filt (1)
- Hantverk från naturen (4)
- Inredning (7)
- Jul (11)
- Med målarfärg och pensel (1)
- Papper (3)
- Påsk (1)
- Smycken och sånt (1)
- Spik och trä (1)
- Stickning (2)
- Sömnad (8)
- Trädgård (4)
tisdag 26 februari 2013
Kryddig morotskaka
Jag har aldrig bakat morotskaka förut, så i helgen blev jag sugen på att prova!
Det blev en saftig kaka med tydlig smak av morot, kardemumma och kanel. Och med en ljuvligt god glasyr på toppen!
3 dl morötter
1.5 dl flytande smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vanilj
3.5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
200 g färskost (jag använde Philadelphiaost, 5 %)
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca. 24 cm i diameter. Skala och riv morötterna fint. Vispa socker och ägg poröst med elvisp. Tillsätt smöret och morötterna. Blanda bakpulver, mjöl och kryddor. Rör i, var sparsam med omrörning när du blandat i bakpulvret. Grädda i ca 50 min., låt svalna helt.
Blanda osten med vanilj- och florsockret till en jämn smet, bred över kakan. Kan med fördel ätas dagen efter då den är ännu saftigare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar