tisdag 26 februari 2013

Kryddig morotskaka


Jag har aldrig bakat morotskaka förut, så i helgen blev jag sugen på att prova!
Det blev en saftig kaka med tydlig smak av morot, kardemumma och kanel. Och med en ljuvligt god glasyr på toppen!

3 dl morötter
1.5 dl flytande smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vanilj
3.5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

200 g färskost (jag använde Philadelphiaost, 5 %)
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca. 24 cm i diameter. Skala och riv morötterna fint. Vispa socker och ägg poröst med elvisp. Tillsätt smöret och morötterna. Blanda bakpulver, mjöl och kryddor. Rör i, var sparsam med omrörning när du blandat i bakpulvret. Grädda i ca 50 min., låt svalna helt.
Blanda osten med vanilj- och florsockret till en jämn smet, bred över kakan. Kan med fördel ätas dagen efter då den är ännu saftigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar