måndag 12 november 2012

Saftig sockerkaka med äpple och kanel
















2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 äpple
2 tsk socker + 2 tsk socker



Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Skala och skiva äpplet, vänd skivorna i kanel- och sockerblandningen.Vispa ägg och socker poröst med maskinvisp. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret, rör ner. Tillsätt det smälta smöret som blandats med mjölken, rör om till en jämn smet. Arbeta smeten så litet som möjligt efter tillsatsen av mjölet, kakan kan annars bli seg eller låg på grund av att den invispade luften i smeten minskar. Häll halva smeten i formen och lägg på äppelskivorna, häll på den andra hälften. Grädda nederst i ugnen i ca. 40 minuter. Låt svala under formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar